Tranquilo goes Asia! Här snackar vi en rätt med väldigt fräscha smaker! Doppa vårrullen i båda såserna, ta ett bett och du förstår vad vi menar.

Ingredienser (4 portioner):

2 liter frityrolja

Vårrullar:

2 msk solrosolja

2 tsk riven färsk ingefära

2 msk japansk soja

2 msk fisksås

2 st vitlöksklyftor

1 gul lök

2 msk råsocker

1 äggvita

300 g fläskfärs

125 g spetskål

100 g shiitakesvamp

50 g glasnudlar

200 g böngroddar

50 blad vårrullsdeg

Jordnötsås:

1/2 dl vatten

1/2 dl jordnötssmör

1/2 dl sweet chili-sås

2 msk tamarisoja

Limesås:

saft från tre lime

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

2 msk råsocker

1/2 dl vatten

Så här gör du:

  1. Jordnötssås: koka upp vattnet och blanda tillsammans med de andra ingredienserna.
  1. Limesås: koka upp vattnet och blanda tillsammans med de andra ingredienserna.
  1. Låt glasnudlarna ligga och dra i en skål med varmt vatten i ca 5 minuter.  Klipp dem sedan i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök, finstrimla spetskål, finhacka shiitakesvamparna, skölj böngroddarna och riv ingefäran. Hetta upp olja i en panna och fräs lök, vitlök, spetskål och svamp på strax över medelvärme ca 5 min. Blanda ner glasnudlar, böngroddar, ingefära, fisksås, soja och råsocker. Stek ytterligare ca 2 min. Häll upp i en skål. Stek färsen på hög värme ca 3 min. Se till att färsen blir finfördelad. Blanda ner den i grönsaksblandningen och låt svalna.
  1. Vispa upp äggvita i en skål. Lägg ut vårrulleark och pensla ytterkanterna med äggvita. Lägg på ca 1 msk av fyllningen i mitten och vik över det nedre hörnet. Vik sedan över sidohörnen och rulla ihop. Täck de färdigvikta vårrullarna med en blöt handduk medan du rullar resten.
  1. Fritera vårrullarna (ca 10 åt gången), i en frityrpanna med olja som värmts upp till 160 grader, tills det fått en gyllenbruna färg. Låt oljan värmas upp innan du lägger ner nästa laddning för fritering. Låt dem rinna av på t ex ett tätt galler med hushållspapper under eller direkt på papper.