En väldigt enkel men ack så god rätt! Viktigt att du får tag i riktigt bra musslor. Då blir det succé. Rätten kan såklart serveras med en sofistikerad dukning, men varför inte sätta er ner på uteplatsens golv med den fina emaljerade grytan mellan er och varsitt gott glas vitt vin i handen?
Ingredienser:
1 nät färska blåmusslor
1-2 hackade vitlökar
1-2 hackade schalottenlökar
2 dl grädde
1/2 flaska torrt vitt vin
Lite finhackad röd chili
Lite hackad persilja
Smör eller olja att steka i

Gör så här:
1. Skrubba av musslorna. Sortera bort de som är öppna.
2. Starta gasolbrännaren och ställ en emaljerad gryta på uteköket.
2. Fräs schalottenlök vitlök och chili mjukt i smör eller olja.
3. Tillsätt musslorna och vinet. Koka under lock i någon minut tills alla musslorna har öppnat sig.
4. Tillsätt grädde och rör runt. Strö över hackad persilja. Servera.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *