21

Feb 2016

SNABBCHILI

Efter en kall dag i backen, skogen eller trädgården vill du ha något som värmer dig ända ner i tårna. Då passar den här snabbchilin helt perfekt! Varm, snabb och så underbart god att du inte kan motstå att ta en portion till… Beroende på vilken gryta du väljer kan du bjuda hela kvarteret på lunch (oberoende hur stort kvarteret är).

Ingredienser (4 portioner):

500 g nötfärs

1 gul hackad lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

Cayennepeppar

Chipotlechilipulver

Salt

Svartpeppar

2 burkar krossade tomater av god kvalité

Vitvinsvinäger

400 g blandade kokta bönor

Färsk hackad koriander

 

Gör så här:

1. Bryn färsen i olja.

2. Tillsätt all lök och chili. Låt löken bli mjuk och tillsätt sedan kryddorna.

3. Låt dem blanda sig ordentligt med färsen och slå sedan på tomaterna. Smaka av med salt, peppar och lite vinäger.

4. Låt det koka så länge som du har tid. Gärna minst 30 min för smakens skull.

5. Tillsätt sedan bönorna, koka en liten stund till och avsluta med hackad koriander.

6. Servera med lime, créme fraiche och ett riktigt gott bröd!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *