Höstkyla, het ramen och ditt Tranquilokök. Kan det bli bättre? Ta en paus från lövräfsandet och njut av denna trendiga rätt. Här sparar vi inte på de starka smakerna då den är fullboostad med ingefära, chili och vitlök. Förkylningarna håller sig garanterat borta alltså!

Du behöver (fyra stora portioner):

2 msk sesamolja

2 msk sriracha hot chili sauce

1 liten hackad gul lök

1 liten hackad tomat

2 dl vatten

4 finhackade vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

0,5 liter grönsaksbuljong

1 tsk risvinäger

1 msk japansk soja

1 msk tomatpure

salt

500 g ramennudlar

4 mjukkokta ägg

4 hackade salladslökar

Hackad koriander

100 g böngroddar

50 g ärtskott

Gör så här:

1Fräs lök i sesamolja och sriracha hot chili sauce i en emaljerad gryta.

2Tillsätt hackad tomat och låt koka i fyra minuter.

3Tillsätt vitlök och ingefära.

4Tillsätt vatten och mixa slätt.

5Ställ tillbaka på Tranquiloköket, tillsätt buljong, tomatpuré, soja och vinäger. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.

6Tillsätt nudlarna och koka till perfekt konsistens. Rör kontinuerligt.

7Lägg upp i skål och toppa med ägghalvor, böngroddar, salladslök, ärtskott och koriander.

 

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *