Vill du imponera på dina middagsgäster? Den där tystnaden som uppstår när man smakar på något fantastiskt och det tar en stund innan man finner ord för att beskriva hur gott det var…  Tillaga färsk tonfisk av högsta kvalitet och servera med fräscha tillbehör en tidig sommarkväll och du är hemma.

Ingredienser (4 port):

600 g färsk tonfisk

1 dl sesamfrön, blandade svarta och vita.

Salt och Peppar

1 lime till stekning

 

Wasabicreme:

2,5 dl créme fraiche

lite majonnäs

Wasabipasta efter smak

Lime zest+ saft från 1 lime

Salt

 

Sallad:

Blanda vad du vill men gott att ha i är: ärtskott, mangotärningar, gurka och chili.

 

Gör så här:

  1. Blanda créme fraishe och majonnäs. Smaksätt med wasabipasta till önskad styrka. Smaka av med lime och salt. Var försiktigt med majonäsen. Den tar udden av wasabin och ska finnas med för att få balans.
  2. Salta tonfisken lätt och vänd den i sesamfrön så att ytorna täcks.
  3. Tänd lågan på gasolbrännaren och placera en tillräckligt stor panna ovanpå. Nu ska olja och smör i pannan och du ska vänta tills pannan är riktigt het. Varför? Du vill ha en schysst yta på fisken, men den får absolut inte bli överstekt. Nu steker du snabbt, så att den får färg på utsidan men fortfarande är rosa i mitten.
  4. Dela limen på mitten och stek snittsidorna tills de får en gyllene färg. Nu är den perfekt att servera till fisken som smaksättning.
  5. Skär upp tonfisken i snygga skivor, servera med wasabicremen, lime och en fräsch sallad!
  6. Luta dig tillbaka och invänta beröm!

 

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *