En helt underbar och enkel grönsakspaj. Tillaga den i ett emaljerat fat och du får en perfekt gräddning och du serverar samtidigt pajen på ett sätt som du kan vara stolt över. Receptet är anpassat för 32 cm emaljerat fat. Vill du istället göra i någon annan storlek – 20 cm, 24 cm eller 28 cm –  så är det bara att anpassa receptet.

 

Pajdeg:

2,5 dl mjöl
100 g smör
1krm salt
Blanda ihop, tryck ut i formen, nagga och förgrädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 10 min.

Fyllning:
200g  broccoli
3st paprikor i olika färger
4 dl riven ost
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 stora tomater
salt, svartpeppar och ev chiliflakes

Gör så här:

Koka broccolin lätt, låt rinna av och skär i bitar. Kärna ur och strimla paprikorna .Skiva tomaterna. Riv osten och vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
Strö 1/3 av osten i botten på pajskalet. Lägg i broccolin. Fördela paprikorna ovanpå. Lägg på ytterligare1/3 ost.
Häll över äggstanningen. Lägg på de skivade tomaterna och strö till sist den resterande osten överst.
In i ugnen på 200 grader ca 40 min.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *